Objavljeno: 17. srpnja 2014. 18:11

Socijalna zadruga na sajmu mode u Parizu

Sve uspješnija Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara i etno dizajnerica Mina Petra iz Zagreba, zajedno su na sajmu mode u Parizu predstaviti etno ceker za laptop, izrađen od komušine kukuruza. Radi se o sajmu mode „City Pariz“ na kojem se svake godine predstavlja svjetska modna industrija lagane ljetne odjeće, kupaćih kostima te modnih dodataka. Za vrijeme održavanja sajma, modni događaj posjete izlagači iz 25 zemalja, oko 400 medija te više od 27 tisuća, isključivo profesionalnih posjetitelja.

Zajedno sa sjmom „City Pariz“  održava se i sajam Interfiliere, u sklopu kojeg će biti izloženi sofisticirani i luksuzni materijali, proizvodi, inovacije izvrsnosti i i dizajna iz cijelog svijeta. Ovi vrhunski sajmovi mode, uvijek se održavaju na istom mjestu, na izložbenom prostoru Pariz Expo, Porte de Versailles u Parizu.
U dijelu hrvatskog nastupa, sajam je pozvao bjelovarsku zadrugu kako bi osim prepoznatljivog proizvoda, predstavila i brojne osvojene nagrade i priznanja. Ceker za laptop proglašen za originalan autohtoni suvenir već je i prije dolaska privukao pažnju francuskih medija.

Etno modni detalji koji prezentiraju hrvatsku kulturnu baštinu, ekološki materijal koji inače svoje mjesto pronalazi na otpadu, te korisnost proizvoda, ono je što je organizatore zainteresiralo za suradnju.  Već sada smo dobili poziv za slijedeće izlaganje, samo je pitanje hoćemo li nastupiti u sklopu zimskog sajma ili ljetnog slijedeće godine.

Ulaskom u kalendar pariških zbivanja, zadruga je dobila priznanje da je na dobrom putu, bjelovarska zadruga primila je prvu narudžbu za isporuku cekera za VIP goste.