Objavljeno: 20. siječnja 2023. 12:14

Završen projekt “Ruku pod ruku-SZPR i OSIT”

Socijalna zadruga “Pružimo ruke” u suradnji s Udrugom OSIT (osoba s intelektualnim teškoćama) provela je projekt pod nazivom Ruku pod ruku-SZPR i OSIT financiran od strane grada Bjelovara.

Projekt je započeo u srpnju 2022. godine s ciljem rebrendiranja proizvoda Zadruge, a ujedno i pomoći razvitku talenata korisnika Udruge OSIT. Kroz projekt održane su kreativne radionice; izrada proizvoda od prirodnih materijala te crtanje strip priče o Socijalnoj zadruzi i proizvodima od komušine.

Članovi SZ Pružimo ruke vodili su kreativni dio radionica na kojima su korisnici udruge imali priliku naučiti izrađivati predmete od prirodnih materijala (komušine), dok je radionicu crtanje stripa vodila strip crtačica Irena Jukić Pranjić. Provedbom ovih aktivnosti proizašli su crteži koje smo iskoristili za izradu nove brošure. Crteži u obliku stripa prikazuju tradicionalnu izradu proizvoda od komušine te služe kao promotivni materijal Socijalne zadruge.

Izložba radova (strip priče), korisnika udruge OSIT, održana je 22.12.2022. u prostoru SZPR čime je završen ovaj projekt.

IMG-0261

 

IMG-0251IMG-0262

IMG-0390IMG-0396IMG-0398